Staatsloterij - Droomexperiment

Staatsloterij was op zoek naar een concept rondom het begrip ‘voorpret’. Het leukste gedeelte van het kopen van een staatslot is namelijk bedenken wat je gaat doen als je de jackpot zou winnen. De één aast op een snelle sportwagen, de ander gaat voor een luxe vakantie of een villa aan zee. Althans, dat denken we. Het brein heeft namelijk vaak een eigen wil. Activatiebureau Kumpany bedacht het Staatsloterij Droomexperiment, waar getest is of onze dromen in lijn zijn met wat het brein ons vertelt. De proefpersonen vertelden wat ze zouden doen met een miljoen en werden vervolgens onderworpen aan meerdere tests met droombeelden. Het test lab kon verschillende scenario’s nabootsen, waardoor effectief gemeten kon worden worden waar het brein op aan sloeg. Van de resultaten zullen wij nog wekenlang heerlijk slapen.

0T4A2729.jpg
 

Film

Meer dan 1000 mensen gaven zich op voor het experiment en 4 van hen mochten plaatsnemen op de speciaal ontworpen 4D stoel. Deze comfortabele vierpoot bootste wind, regen en nog meer situaties na om de immersie compleet te maken.

 

Fotografie

En terwijl de proefpersonen hun reis door het onderbewuste maakten, wisten wij alles met een flinke camera installatie vast te leggen!